Avançar para o conteúdo principal

UV Light Makes Mushrooms Rich in Vitamin D

Scientists use ultraviolet light on mushrooms to increase their vitamin D levels.
Originally published: 
Dec 26 2013 - 6:30pm
By: 
Karin Heineman, ISTV Executive Producer
The dog days of summer are a distant memory and so are the long bright sunny days.
But for many people, sunlight is an essential source of vitamin D. The human body needs vitamin D to maintain bone health and helps regulate the immune system.
The ultraviolet light in sunlight actually converts cholesterol in your skin into vitamin D. The vitamin is also found in foods like fatty fish and fortified cereals, milk and orange juice. But since many people do not get enough vitamin D through their diet alone, the dark winter months can leave people deficient in the vitamin.
But now, food scientists are giving mushrooms a vitamin D boost with ultraviolet light.
“The exciting thing I think is how rapidly we can take a mushroom that has no vitamin D in it whatsoever, and in less than one second we can increase the vitamin D content to over 100 percent [of the recommended daily allowance],” said Michael Kalaras, a post-doctoral scholar at Penn State University in University Park, Pa.
Here’s how it works. Quick pulses of ultraviolet light flash over the mushroom’s surface, going through it, and setting off a chemical process that converts a compound  similar to cholesterol inside the mushrooms into vitamin D.
“It’s already happening in a number of facilities where they’re actually doing this on conveyor belts,” said Robert Beelman, a food scientist at Penn State.
Mushrooms maintained their vitamin D levels up to a week in the refrigerator. One serving of mushrooms has a day’s worth of the recommended daily allowance of vitamin D, which is 600 IUs (or 15 micrograms) per day.  Researchers suggest that smaller amounts of mushrooms may be all you need if you have other sources of vitamin D in your diet.
 “We haven’t found any negative effects from our treatment,” said Kalaras.
It is possible to become sick from taking too much vitamin D, but researchers say those levels are extremely high and people are unlikely to reach them accidently.

LinK: http://www.insidescience.org/content/uv-light-makes-mushrooms-rich-vitamin-d/1523

Comentários

Mensagens populares deste blogue

Instruções de Cultivo de Cogumelos em Troncos - Nível I

CULTIVO DE COGUMELOS EM TRONCOS INSTRUÇÕES NÍVEL I     1. MATERIAL NECESSÁRIO: · Micélio ou “sementes” de Cogumelo em cavilhas; · Tronco de madeira recém cortado com 15 a 20 cm de diâmetro; · Berbequim; · Broca de madeira de 8 mm; · Martelo de borracha; · Limitador para broca · Álcool etílico a 70%; · Luvas látex. 2. MICÉLIO OU SEMENTE: A primeira etapa para quem decide produzir cogumelos comestíveis e/ou medicinais em troncos de madeira é a obtenção de Micélio ou “sementes”  de cogumelos em cavilhas de madeira de boa qualidade. condição essencial para uma boa produção de cogumelos. A Aromas e Boletos comercializa Micélio ou “sementes” de Cogumelo de várias espécies comestíveis e medicinais em cavilhas de madeira de faia, com Certificação Biológica (Certiplanet PT-BIO-04) , em embalagens de 50 e 1000 unidades.  3. SELECÇÃO E CORTE DOS TRONCOS: Não usar: árvores de fruto  ou resinosas. Medidas preferenciais:  1 m...

CASTANHEIROS HÍBRIDOS

Castanheiros híbridos (imunes à tinta) produtores de castanha e de Cogumelos  Boletus edulis        Os castanheiros Aromas e Boletos procedem da multiplicação vegetativa a partir de plantas mãe superiores, obtidas pelo cruzamento entre C. crenata (Castanheiro Japonês) e Castanea sativa (castanheiro europeu) .  a hibridação confere a estas plantas resistência à tinta (Phytophtora spp) e alguma resistência à doença do cancro (Chyphonectria parasítica) , alem de um elevado vigor, precocidade, produtividade e qualidade do fruto.               Depois de terem sido realizados estudos das relações genéticas entre três espécies de castanheiro ( C. crenata, Castanea sativa e C. mollissima )   recorrendo ao coeficiente de similaridade e Nei (1979) e ao método de análise de "Cluster" UPMGA, apurou-se que os clones de castanheiro são híbridos entre Castanea sativa (Castanheiro ...

Propriedades medicinais do Agaricus Blazei

COGUMELO DO SOL OU DO TEMPO Benefícios do Agaricus blazei para a saúde: Anti-oxidante, a uxília no tratamento do diabetes, a uxília em casos de tratamento com rádio e quimioterapia, c ombate o stress, c ontêm tritepernos que é um elemento cicatrizante dos orgãos internos, c ombate tumores diversos, e limina as toxinas do organismo limpando fígado, rins e intestinos, p romove um suave efeito diurético, p revine a cistite, r evigora os tecidos da sua pele,  reduz a sensação de cansaço estimulando o organismo, r eduz os efeitos colaterais do tabagismo, p revine a osteoporose, r eduz as taxas de colesterol no sangue, combate p roblemas de circulação - coração, p revine a Epatite tipo (A,B,C) e ú lceras.  Pode adquirir este produto em: Loja online   Boletos Deorum